Alle nyheder

Fredag, 01 Juli 2016 15:50

App's som et moderne hjælpemiddel til navigation

DER FINDES ET PAR APP'S SOM ER GANSKE NYTTIGE FOR OS, DER SEJLER TURSEJLADS - OG DET GØR VI VIST STORT SET ALLE SAMMEN...

Sæsonen for feriesejlads er ved at rulle i gang, og det aktualiserer fornyet omtale af et par glimrende hjælpemidler til afløsning af de typisk gamle havnelodser, der ligger i de fleste både, og så en smart måde at modtage vejrmeldinger og farvandsefterretninger på. De blev også omtalt i DS' blad SEJLER for nylig, nr. 2016-2, men fik du ikke gjort noget ved det ved den lejlighed, så er her lige en mulighed mere.

Tursejler-app'en har eksisteret nogle år, og er med jævne mellemrum blevet forbedret med mere indhold, som er nyttigt for tursejlerne. Det er en moderne havneguide, som har planer og fotos af alle havne, kort som viser, hvor alle de ca. 260 turbøjer ligger. Både de kendte DS-bøjer og de mange nye bøjer fra Danske Tursejlere, som vi som DS-medlemmer også kan bruge. Der er turbeskrivelser. Og flere spændende funktioner er på vej.

Du kan finde mere om Tursejler-app'en og downloade den fra DS' hjemmeside: http://www.sejlsport.dk/din-union/til-sejleren/tursejler-app.

Sejlsikkert-app'en er heller ikke helt ny, men er også opdateret med en masse nyheder. App'en er lavet af Søsportens Sikkerhedsråd med støtte fra TrygFonden. Helt grundlæggende kan man se, hvordan vind og strøm vil være i de områder man selv interesserer sig for. Samtidig vises skydeadvarsler og relevante oplysninger fra Efterretninger for søfarende, som f.eks. oplysning om forsvundne sømærker, vanddyder, der har ændret sig i forhold til oplysninger i søkortet osv. Og så er der også en masse nyttig information om at sejle sikkert, baseret på kampagnen Sejl Sikkert.

Sejlsikkert-app'en kan også downloades til både IOS og Android-systemer.

Begge disse 2 nævnte app's er gratis, og de kan varmt anbefales til alle tursejlere af en gennem flere år glad bruger.

Henrik P

Læst 1007 gange Senest ændret Søndag, 14 august 2016 13:07