Alle nyheder

Tirsdag, 06 oktober 2015 12:37

EFTERÅRSTUR MED ØRNE-KIG

Vandrertur mod Hovvig Vandrertur mod Hovvig

Klubtur til Nykøbing Sjælland den 25-27. september 2015

Syv både satte stævnen mod Nykøbing Sjælland en fredag eftermiddag i september. Der var Klubtur. Nogle af bådene nåede frem, før regnen kom, og vi nød regnbuen i havn, mens andre måtte gennem bygen.

Vi mødtes i Paul og Vibekes SMILLA til et glas rødvin for at lægge planer. Det blev dog også til enkelte historier fra sommerens udflugter, og vi blev bl.a. meget klogere på forholdene på Hjelm. Flemming og jeg besøgte øen i sommer, og man kan gå den rundt med udsigt til tusinde fugle og næsten lige så mange geder. Ejerforholdene blev afklaret ved hjælp af Finns Smartphone.
Lørdag stødte Tom og Lene til, og de otte bådmandskaber begav sig på travetur til "Ørneland" øst for havnen. Det var flot vejr og

fugleområdet var fantastisk. Der var nogle lokale fugleentusiaster, der allerede havde spottet to havørne og stor var interessen for diverse kikkerter. Nogle af os så ørnene, andre så dem ikke. Heldigvis fik vi et par billeder, så alle kan se, at de faktisk var der. Og så var der frokost i det fri.

På vej tilbage oplevede vi endnu et naturfænomen. Nogle naturkyndige i forsamlingen fortalte, at det kolde forår havde betydet, at grankoglerne troede, at træet skulle dø, så de ligeså godt kunne vokse vildt, og det gjorde de! Efter sigende betyder det, at det kan blive svært at finde et flot juletræ til december. SUK!

Nå, tilbage til havnen og lidt tid hver for sig. Vi var så heldige, at der i mellemtiden var kommet en anden Dragonfly 920 til Nykøbing. Det blev til et par gode snakke med udveksling af tips og tricks og udveksling af mail-adresser. Den anden Dragonfly ligger normalt i Bramsnæs vig, og vi har set den flere gange. Herligt med godt netværk på fjorden.

Tænk, det blev til en grillaften, hvor vi spiste ude. Dejlig mad, god vin og herligt selskab. Efter maden rykkede vi inden for i klubhuset, som Nykøbing Sejlklub venligt havde stillet til rådighed. Og så kom hjemmelavet æblekage og hjemmebagt kage på bordet. Tak til Lisbeth og Vibeke. En enkelt Irish Coffee blev det også til. Der blev udvekslet mange hyggelige (og også et par triste) historier både fra sejlerlivet, men også om alt muligt andet.

I god ro og orden opløstes selskabet, og vi vågnede søndag morgen til en af de allerbedste sejldage på året. Hjemturen foregik i sol og 4-5 m/sek fra Nordvest. Vi kunne slet ikke få os selv til at sejle i havn, så vi sejlede forbi Lynæs Havn videre og rundede Frederiksværk havn. Det var ikke nok, så vi valgte Millionærbugten til eftermiddagskaffen. Vi fik besøg af en Hobie Cat 18, som fortøjede på siden af os.

Der var ingen vej uden om. Hjem måtte vi. Med udsigten til den nedgående sol i vest og den opstående supermåne i øst, nød vi minderne fra alletiders weekend. Det var vores første klubtur, men bestemt ikke den sidste. Tak til alle medvirkende.

Flemming og Karen, Leifi (Dragonfly 920)
Foto: Karen Fischer-Nielsen og Lars Frandsen

Læst 1298 gange Senest ændret Tirsdag, 17 november 2015 09:55