Alle nyheder

Onsdag, 02 oktober 2013 07:27

KLUBTUREN GIK TIL ORØ

MELMAC i Orø Vestre Løb MELMAC i Orø Vestre Løb Ingeborg Licht
EFTERÅRETS KLUBTUR TIL ORØ BLEV EN RIGTIG GOD TUR

Lørdag, den 28. september klokken 0830 mødtes en flok i klubhuset til skippermøde inden affarten på efterårets klubtur, som i år gik til Orø. En forudgående rekognoscering havde sikret, at vanddybden var tilstrækkelig til at både formanden og andre med stor dybgang kunne være i havnen.

Alle nåede vel frem i solskinnet, selv om vinden var lidt tynd og ind i mellem også irriterende agterlig. Sådan er livet til søs, man må tage. hvad der kommer. Der var ikke pælepladser til alle, men der er til gengæld en udmærket bro at ligge langskibs ved. De store kom inderst, og vi andre uden på. Aldeles problemfrit i det stille vejr. - Og så var det frokosttid!

Bådene havde alle medbragt en frokostting til et fælles bord, så der var rigtig mange lækre sager. Der var ikke sket nogen koordinering på forhånd, så tilfældet vilde, at der var 6 slags fisk, 1 slags fjerkræleverterrine og en gang ost. Alt glimrende. Med den fantasi deltagerne havde lagt for dagen kan vi roligt gentage den fremgangsmåde en anden gang.

Oven på frokosten blev det til en gåtur til Orøs højeste punkt. 28 m over havet, med flot udsigt til Lynæs, og 137 m fra kroen. Men vi har jo rygrad, så vi gik en tur i kirken. Som er nydelig. Med rester af kalkmalerier og med LILLA DAN under lofthvælvingerne.

 Vel tilbage på havnen og efter lidt afslapning oven på strabadserne var det tid til forberedelse af dagens næste højdepunkt: Middagen. Køkkenet i klubhuset er veludstyret, og der er 2 griller uden for, så der var et udmærket grundlag for udførelsen af de mange avancerede middagsretter. Deserterne delte vi lidt, ligesom den irske kaffe fulgte efter.

Klubhuset er udstyret med en velfungerende opvaskemaskine, som klarede det grove, mens snakken gik om alverdens emner. Fra erhvervsskolernes krise til jordomsejling, og alt ind imellem. Det nåede godt nok at blive mørkt inden alle havde trukket sig tilbage.

Søndag morgen lagde vi ud med fælles indtagelse af dagens første faste føde. - Og så måtte vi afsted et par timer på en tur i en anden retning: til trækfærgen. Som overhovedet ikke bliver trukket, men sejler ved egen motor og propel. Ganske vist holdt på kursen af 2 wirer tværs over Østerløb. 
På havnen var udstillet en gammel, åben, klinkbygget båd, som i gamle dage blev brugt til at transportere køer, heste og svin ud på græs på holmene syd for Orø.

I løbet af dagen var der også andre vigtige ting at tage sig af: opstøve en til Orø flyttet gammel kollega, finde landets eneste ordentlige symaskinereparatør, få kig på nogle fugle. - I hvert fald det sidste lykkedes helt godt med observation af - blandt meget andet - stor flagspætte han, rørhøg hun, hvidklire, sortklire, storspove, 190 pibeænder.

Efter skafning i bådene og oprydning i klubhuset begyndte deltagerne så småt at gå af havn med kurs nordpå. Vinden stadig lidt tynd, og temmelig langt foran for tværs. Men HAVGASSEN nåede da Lynæs uden at måtte stagvende.

Det var en god tur til et mål som sagtens kan anvendes en anden gang. Og herligt, at vi kunne låne Orø Bådelaugs gode klubhus.

Henrik P
Læst 2264 gange Senest ændret Tirsdag, 05 november 2013 08:29

Relaterede artikler