Alle nyheder

Mandag, 26 august 2013 12:28

HUL I SEJLET ELLER DET, DER ER VÆRRE!

2 hvidhårede herrer på fisketur 2 hvidhårede herrer på fisketur Ingeborg

HVAD MAN DOG KAN OPLEVE PÅ EN SEJLTUR

Vi havde lovet barnebarnet, Emil, en sejltur i weekenden 24.-25. august og stævnede ud lørdag, straks efter frokost. Vi var enige om at sejle til Orø, hvor Emil har været tidligere. Dog ikke i eget skib.

Vejret var flot med 5-7 m/s lidt foran for tværs. Den direkte kurs ned mod Orø Vester Løb bragte os ned langs Jægerspris skydebanes afspærringsområde i kort afstand fra de gule bøjer. Naturligvis ikke inden for, for Emil havde allerede kort efter affarten konstateret, at der var gang i blinket i den nordlige ende af skydeområdet. Ved midtermærket lå også ”vagtbåden”. Det vil sige: den lå ikke stille længe ad gangen. Det var kun i meget korte perioder, når den kunne få lov til det for de sejlere, der ustandselig  – især sydfra – sejlede direkte ind i afspærringsområdet. Det fik vi megen snak om. Om de tåbelige sejlere, der, trods tydelig markering, sejlede ind i afspærringsområdet og der ved saboterede soldaternes arbejde i land. Og ikke mindst: risikerede at få huller i sejlene!

Mens vi sejlede de 3-4 mil langs skydeområdet måtte Emil holder udkigvagtbåden i aktion for at bede 5 både – alle sejlbåde – om at bringe sig i sikkerhed uden for afspærringsområdet. De fleste genkendte vi ikke, men en af dem var umiskendeligt en mørkeblå Granada 23, med en meget bekendt, nydeligt blå, klubstander. De to ombordværende har sikkert på den måde - ud over røde ører - fået en kompetence mere til anvendelse i Sejlerskolens undervisning i sikker og regelret sejlads. Heldigvis var der ingen, der så det - troede de...

Hvordan hitter man i grunden ud af, om der er skydning i Jægerspris eller andre steder.

I gamle dage sendte Jægerspris skydebane hver måned en liste til os i Sejlklubben, som vi kunne hænge op eller offentliggøre på anden måde. Det har de nu ikke gjort i mange år. Måske fordi meget få læste dem?

I vore dage er den nemmeste vej at se på SejlSikkert-app’en, hvornår der er skydning på de forskellige skydebaner, som ligger ud til vandet (og det gør de fleste). I vores lokalområde er der tale om Jægerspris, Bredetved (syd for Orø) og Sjællands Odde, så vi er ganske pænt forsynet med skydeområder. Ved at bruge SejlSikkert-app’en  er det meget nemt at orientere sig om skydninger. Og så får man samtidig besked om forsvundne sømærker, vind, strøm og andet nyttigt nu, og et par døgn frem, så det kan bestemt anbefales at lægge den app på din smartphone.

Du kan læse lidt mere om applikationen på Trygfondens hjemmeside.

Henrik P (som aldrig er kommet så galt af sted – så vidt jeg husker)

Læst 2439 gange Senest ændret Torsdag, 26 september 2013 10:00