Alle nyheder

Onsdag, 06 marts 2013 09:52

DU SKAL TJEKKE DIN OPPUSTELIGE VEST

HVORNÅR HAR DU SIDST HAFT DIN OPPUSTELIGE VEST LUKKET OP?    
     


      
 

De senere år er oppustelige veste blevet meget populære blandt sejlerne. Også i Lynæs. Det er der flere gode grunde til.

MEN - en oppustelig vest er et stykke mekanik, som slides og derfor skal ses efter. Sejleren skal også vide, hvad der gemmer sig inden i betrækket og kunne betjene funktionerne, når/hvis hun er røget i vandet. En almindelig sejlervest er langt mere simpel og kræver blot, at man, f.eks. en gang om året på en badetur, tjekker opdriften i vesten.

Den oppustelige vest skal åbnes - mindst én gang om året - for tjek af, at alt er, som det skal være. Har man været ude i meget vådt vejr er det også en god idé, at lukke vesten op for at tørre den ordentligt. På sejlunionens hjemmeside, sejlsport.dk, er der en beskrivelse af, hvad man skal tjekke. Er du ikke dus med vestens indhold, er det en rigtig god idé at se på sejlunionens side, eller eventuelt hos Søsportens
Sikkerhedsråd
.

Ved du, hvordan du kan udløse vesten manuelt - eller hvordan du kan puste den op med munden? Prøv at tage vesten på og pust den så op. Kan du så lukke lidt at luften ud af vesten, så den ikke strammer så voldsomt?
 
Prøv disse ting nu, inden sæsonen starter, og vesten skal i brug. Bliver du i tvivl om noget, så er det en god idé at spørge forhandleren, der hvor du købte vesten.

Henrik P
Læst 1698 gange Senest ændret Tirsdag, 21 maj 2013 15:28