Alle nyheder

Mandag, 12 december 2016 16:12

Lynæs havn fejrer vintersolhverv

Kom til Lynæs havn onsdag d. 21. dec. kl. 19 og vær med til at fejre, at dagene nu bliver længere.

Der serveres gløgg, æbleskiver og lidt godt til børnene – det koster gratis :-)

I forbindelse med arrangementet kan du møde mange af de klubber, foreninger og erhvervsdrivende som er på Lynæs havn, og kan dermed få en god snak, hvis du har interesser såsom sejlads, surfing, svømning, kiting, jollesejlads/fiskeri, speedbåde og/eller sejlbåde.

For eksempel kan du tale med folk fra Lynæs Bådelaug og Sejlklubben Lynæs om det at have en båd, hvilken båd som er god at starte med og lignende.

Sejlerskolen vil også være tilstede, så du kan få information om deres tilbud, så du kan lære at sejle i speedbåd eller med sejl.

I juniorafdelingen kan børnene lære at sejle optimistjolle.

Skulle du være interesseret i at ro i kajak er Lynæs Qajaq også der, ligesom Lynæs jollelav hvis du hellere vil ud og fiske eller sætte garn.

DSRS (Sø-redningen i Lynæs havn) er også der.

Solhverv er de to tidspunkter på året, hvor solen, midt på dagen, har sin henholdsvis højeste (sommer) og sin laveste (vinter) højde over horisonten. Da Jordens rotationsakse hælder ca. 23,5° i forhold til normalen til Jordens baneplan omkring Solen, danner den tilsyneladende bane Solen har om Jorden en tilsvarende vinkel med himlens ækvator.

Solhverv er en global hændelse, som altid sker på et nøjagtigt, globalt tidspunkt. Det er altså ikke en bestemt dag men et bestemt tidspunkt, nemlig når jordens omløbsbane er der, hvor hældningen peger lige mod eller modsat solen.

 

 

I år sker vintersolhverv d. 21. dec. kl. 11:44 – men vi fejrer det fra kl. 19 med gløgg og æbleskiver.

 

Knold

Læst 889 gange Senest ændret Tirsdag, 27 december 2016 09:24