Alle nyheder

Tirsdag, 23 september 2014 09:14

BESØG PÅ MARINEHJEMMEVÆRNETS HVF 361

Tirsdag d.9/9/2014 var otte medlemmer fra Sejlklubben Lynæs på besøg på orlogsskibet ASKØ, som har hjemhavn i Hundested, for at lære lidt om brandbekæmpelse og navigation om natten. 

Vi startede med en grundig gennemgang af skibet, både indvendigt og udvendigt, hvor vi blandt andet fik gennemgået brugen af flydespærringer til olieudslip, og muligheden for at sætte gummibåden i vandet under høj fart, på vej til aktion.

Inden vi sejlede ud af havnen, deltog vi i en befaling på dækket, hvor aftenens øvelse blev gennemgået.

Efter at være sejlet ud af havnen, gennemgik skibets brandmand i skibets messe teorien bag brandbekæmpelse. Til daglig arbejder han som brandmand i Roskilde lufthavn.


 Efter at have ankret op ud for Skredbjerg, ved indgangen til Nykøbing bugt, blev der tændt ild på agterdækket, og vi fik mulighed for at prøve praktisk brandbekæmpelse med både brandtæppe, pulver- og kulsyre-brandslukker, hvorefter skibets brandslange og vandkanon blev demonstreret.

På sejlturen tilbage til Hundested blev vi delt op i to hold, hvor det ene hold fik en gennemgang af redningsudstyr og førstehjælp om bord, og det andet hold fik en gennemgang af navigationsudstyret om bord, med stor vægt på radarnavigation "i blinde", og navigering om natten.

Da vi var kommet tilbage i havn, bød mandskabet på en bid brød i messen, samt hjemmelavede frikadeller og kartoffelsalat.

Tak for en meget lærerig og hyggelig aften til Marinehjemmeværnets flotille HVF 361. Der er ingen tvivl om, at de udfører et stort og vigtigt arbejde, ved både undsætning af skibe i nød og ved miljø katastrofer.

Hele aftenen bar stort præg af mandskabets fokus på sikkerhed og engagement.

Besætningen anbefalede kraftigt brugen af VHF radioen, da det så er muligt at pejle sig frem til båden, ved en evt. nødsituation.
Samtidig slog de et slag for Sejlsikkert app'en, hvor der er informationer om bla. skydeøvelser, vind, strøm osv.

Hvis du er interesseret i at vide mere om muligheden for at blive en del af den frivillige besætning, er du velkommen til at tage kontakt via  Marinehjemmeværnets hjemmeside www.hjv.dk


 Kim Schultz 

 Du kan se flere billeder på sejlerskolens Facebookside,

Læst 1777 gange Senest ændret Torsdag, 23 oktober 2014 14:05