Onsdagskapsejlads

Onsdagssejlads 2018

Første sejlads bliver onsdag d. 2. maj, hvorefter vi sejler til med onsdag d. 27. juni. Vi sejler ikke i sommerferien som her er juli måned. Efter sommerferien bliver første sejlads d. 1. august, hvorefter vi sejler hver onsdag til og med d. 26. september.

Tilmelding skal ske på denne hjemmeside under onsdagskapsejlads med div. oplysninger om bådnavn, type, certifikat nr. og skippers navn. For din egen skyld senest d. 5. maj. Banen offentliggøres på sejladsdagen i klubhuset fra kl. 18. Første båd starter kl 19:00.

Sejlads indskud for hele sæsonen er kr. 300.

Forskudt start 

Onsdagssejladserne vil i år blive startet med “forskudt” start (respitstart).

En båds måltal er udtryk for hvor hurtigt den kan sejle. Ud fra bådens måltal, banens længde og vindstyrken, kan man beregne, hvor længe den enkelte båd skulle være om at gennemsejle banen.

Når man starter med “forskudt” start, starter den båd med det mindste måltal først. De efterfølgende bådes starttider beregnes, så bådene i princippet skulle komme i mål samtidigt.

De enkelte bådes starttider beregnes på dagen ud fra den valgte bane og vindstyrken. Senest kl. 1800, hænges der en liste op med starttiderne for denne dag. Starttiderne angiver det tidligste en båd må starte. Båden med det mindste måltal starter kl. 1900. De øvrige både vil på listen kunne se, hvornår de (tidligst) må starte.

Hvis alle både blev sejlet optimalt og målereglen var et udtryk for den højeste retfærdighed og det er den naturligvis, vil alle komme i mål på samme tid. Sådan går det nok ikke.

For dommerne er opgaverne at se efter, om nogen starter før tid. Ved målgang skal dommerne blot notere rækkefølgen, hvori bådene kommer i mål.

Der vil stadigvæk være løbsinddeling. Det vil være ret enkelt ud fra dommernes liste at finde ud af rækkefølgen i de enkelte løb, så man kan finde vindere for dagen og til efteråret kan finde overalt vindere af løbene.

Singlehand sejlads som sidste år

Single hand sejler har stadig væk deres eget løb, skriv på listen at du sejler SH og det måltal du ønsker at bruge på dagen. Når du tilmelder dig så skriv i bemærkning om dit SH måltal, du må selv finde et måltal i websejler hvor du trækker spiler mål fra.

Gastebørs

Ønsker du i første omgang at snuse til onsdagsejladserne som gast eller gæst på en af de deltagende både, så er du meget velkommen til at møde op i klubhuset på sejladsdagen kl 18. Snak med Henrik Wamsler, skriv evt. en sms til Henrik 30 13 84 74, så finder han en plads til dig.

Sejlerskole elever

Sejlerskole instruktøren vil gerne lave aftale med kapsejlads udvalget, der finder nogle pladser på både med erfarne skippere. Alle bådeejere tager i mod ny gaster med åbne arme.

Start og måltagning

Igen i år blive start og måltagning varetaget af det meget erfarne dommerpar Berit Christiansen og Finn Gertsen, det skal de have mange tak for. 

God vind, med venlig hilsen kapsejladsudvalget.