Alle nyheder

Søndag, 05 Juli 2015 17:24

VM-SØLV TIL LYNÆSSEJLERE

Glade sejlere på podiet Glade sejlere på podiet

MEGA FLOT PRÆSTATION VED ORC-VM I BARCELONA

Som tidligere skrevet her på lynaes.dk skulle HANSEN - en af Danmarks hurtigste kølbåde - deltage i VM for ORC-både. ORC er en international måleregel, ligesom vores danske DH, som kompenserer for, at forskellige både med forskellige egenskaber og muligheder kan sejle mod hinanden.

HANSEN-projektet startede for ca. 15 år siden i Lynæs, baseret omkring Jan Kildegaard Hansens X-332, med en besætning samlet blandt Lynæssejlere og deres bekendte. De ryddede præmiebordene i en årrække, med suveræne sejre i både Sjælland og Fyn rundt og i diverse banesejladser i Danmark, Tyskland og Sverige. For ca. 10 år siden blev båden skiftet ud til en X-37 og succes'en fortsatte. Det har længe fristet at deltage i noget rigtig stort, som ORC-VM, og da det i 2016 skal foregå i Danmark, besluttede de at lave en generalprøve her i 2015. Båden blev i vinter nærmest skilt ad, og optimeret med en række ændringer, som skulle give mere fart. De, der var forbi vinterpladsen i Hundested, kunne konstatere, at køl og ror var pillet af, båden lå på siden og blev optimeret på alle tænkelige måder, hvorefter den blev kørt til et værft i Nordtyskland for at blive samlet af specialister. Det gav en sejr i forårets store MAIOR CUP, og igen ved storbådsstavnet i EGÅ, inden båden blev sat på en lastbil og kørt til Barcelona.

Her er VM for ORC-både netop slut, besætningen har drukket champagnen, modtaget sølvmedaljerne og er jublende glade på vej hjem til Danmark efter at have pakket HANSEN sammen igen. Besætningen består af 9 personer, som ved VM blandt andre omfattede Frederik, Lange-Jørn, Jesper og Sofus. De har alle 4 været med i projektet hele vejen. Og i Barcelona gik det så rigtig godt, som vi jo også havde forventet. Flotte placeringer i de indledende banesejladser, sejr i den lange off-shore sejlads, og så cementerede de deres medaljeplads med 1. og en 3. plads i de 2 sidste banesejladser fredag og lørdag.

Vinder blev en italiensk besætning, som også vandt  i 2014. Denne gang dog i en helt ny bådtype. - Kampen i toppen har været meget hård i den gruppe C, som HANSEN deltog i, og det er virkeligt imponerende, at besætningen nu kommer hjem med medaljer.

Det var rigtig flot gjort, og det bliver spændende at se, hvordan det spænder af i hjemlige farvande næste år, hvor de ikke vil blive handicappet af f.eks. temperaturer på vandet et pænt stykke over 30 grader!

Læs mere på www.barcelonaorcworlds2015.com og se resultatlisten her.

Henrik P

Læst 1752 gange Senest ændret Søndag, 16 august 2015 18:11